Welkom op mijn website.

Naast informatie over wie wij zijn en wat we doen, vindt u hier, een aantal blogs. Daarin staat nieuws over ontwikkelingen.

Eén van de blogs draagt de titel "Begeleiden 2.0". Met dit blog zoeken Frank Meeuwsen en ik input voor een handzaam leesbaar boek over het begeleiden van mensen met een lichte verstandelijke beperking, die daarnaast lijden aan psychiatrische problematiek. Doelgroep voor dat boek zijn de medewerkers in die zorg.

Op dat blog staan casusbeschrijvingen. Deze beschrijvingen zijn samengesteld uit onze ervaringen met verschillende mensen. Overeenkomsten met mensen die u wellicht kent, is gebaseerd op toeval, maar kennelijk ook op herkenning van de problematiek. Voel u vrij om mee te doen en de vragen te stellen waarop bij die cases een antwoord moet komen.

Sinds 2006 verzorg ik opleidingen en trainingen in de zorg. Met een ruime ervaring in de psychiatrie, verslavingszorg en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en combinaties daarvan, adviseer ik in casuïstiek, ontwerp ik en geef ik cursussen en trainingen. Dit alles in nauw overleg met opdrachtgevers, toegespitst op de praktijk van de medewerkers.

Ik doe dat voor tal van organisaties in de zorg. Dit varieert van psychiatrische ziekenhuizen, regionale instellingen voor begeleid zelfstandig wonen, instellingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke opvang en jeugdzorg. Daarnaast werk ik als docent voor Rino Groep te Utrecht en Rino Zuid in Eindhoven. Ik werk nauw samen met een netwerk van andere bureaus. Hiermee is het aanbod nog te verbreden.

Met één been in de praktijk van de zorg.

Naast mijn werk als docent en trainer ben ik werkzaam als senior sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij FACT Idris, een onderdeel van de Amarantgroep